BONES FESTES DE NADAL, ESTIMATS BLOCAIRES

Un any més us agraeixo el seguiment que feu d'aquest bloc. Gràcies a tots i a totes!!! Com que és l'Any Maragall, he cregut adient felicitar-vos el Nadal amb un poema amb molt de sentiment del llibre Visions & Cants. Què us sembla? Compartiu el que diu el poeta? A més a més, també us ofereixo unes fotografies en les quals la lectura és l'eix principal. Llegiu molt i gaudiu de les festes nadalenques. I estigueu alerta que ja se senten a la llunyania les passes dels tres reis!!!


REIS

Aquesta nit han passat
i han posat la mà als balcons...
Els somnis dels infantons
han granat.

Cap a Orient se'n van tornant
a llur reialme confús,
a regnar-hi tot pensant
en Jesús.

Heu sentit avui el cor
matinejador dels nens?
Heu sentit el rastre d'or,
mirra, encens?


5 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquest poema, que pertany a l'apartat d'"intermezzo" del llibre Visions i Cants per aquest motiu veiem com descriu una situació, concretament el moment quan els Reis Mags entren a casa dels nens per deixar-hi els regals i complir així els seus somnis. Es veu, doncs, la il·lusió que senten els nens aquest dia, l'alegria, la inquietud per saber que els han dut.

Marta i Albert.

Anònim ha dit...

Aquest poema de Joan Maragall em trasllada a una època de fa anys; aquella nit de reis quan no podia dormir i la il·lusió m'envaïa. Ara llegeixo aquestes estrofes i sento aquell sentiment i aquell nerviosisme que fa anys vaig perdre... Sempre ens quedarà l'esperit nadalenc!

Bon Nadal,
Maria.

Anònim ha dit...

Hola estimat professor!
Aquest poema de Joan Maragall,el trobrem a l'intermetzzo del llibre. Un poema senzill de versos curts però a l'hora desborda una gran efectivat i sentiment nadalenc, reflectit en la nit de reis. Nit que tots els infans dormen impacients esperant l'arrivada d'aquest 3 personatges i com no l'obertura dels regals.

Bones festes a tots i totes!
Visca el Clot... Aleix!

Guillermo ha dit...

Hola Ricard!

Aquest poema de Joan Maragall parla de l'il·lusió dels nens per la nit de Reis, per saber quins regals es trobaran l'endemà quan es llevin. Exposa un sentiment que comparteixo al 100% amb ell, ja que per molt gran que et facis, sempre tindràs una il·lusió especial durant aquella nit per saber quin regal et trobaràs al dia següent.

Una abraçada ben forta i Bon Nadal!

Guillermo Cabanillas

Ariadna Garsi ha dit...

Quan som petits la vida ens presenta a La Il·lusió, que es converteix en la fórmula indispensable per vèncer els monstres quan som més grans. Hi ha qui l’oblida o la deixa amagada en un racó de la seva habitació. En canvi, el dia de Nadal sempre recorda a aquells que tímidament la duen amagada en una butxaca, a què la lluexin i en facin d’ella una realitat.

BON NADAL i FELIÇ ANY 9, Ricard! Que la il·lusió, la força de l'univers i els mons de fantasia omplin els teus dies i els de la teva família.

AriadnaGarsi