PARLEM SOBRE ELS HÀBITS LECTORS?

En aquest espai m'agradaria que m'expliquéssiu quins són els vostres hàbits lectors. Engego la proposta amb aquestes qüestions. Què llegiu durant un dia? I al llarg d'una setmana? Llibres de text? Llibres de lectura? Còmics? Instruccions de jocs d'ordinador? Diaris o revistes? Pàgines web? Penseu que hauríeu de llegir més? O ja en teniu prou amb el que llegiu? Serveix d'alguna cosa llegir molt? O val la pena dedicar-se a alguna altra cosa? Estan bé els llibres que us proposen a l'escola? Quin tipus de llibres us agradaria que us fessin llegir? Penseu que a la societat s'estimula prou el gust per la lectura? Us agrada llegir el que anomenem els "clàssics de la literatura"? Podeu respondre a alguna d'aquestes preguntes o plantejar-ne d'altres. Com vulgueu! M'agradaria que aquesta entrada es convertís en un fòrum de debat i de reflexió sobre la lectura i el que llegim.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Durant el di i la setmana llegeixo bastant mentre tingui temps lliure. Llegeixo sobretot llibres d'aventura i acció i còmics, i a vegades en demano a la biblioteca de Sant Martí; tot i així no llegeixo diaris , revistes o instruccions de videojocs. Llegir moderadament, com faig jo,està molt bé perquè millora l'ortografia, el vocabulari i ajuda a no confondre paraules catalanes amb castellanes. Però jo no trobo que serveixi d'alguna cosa llegir molt, ja que es pot aprofitar el temps en excés en altres coses per desconectar. Jo crec que ja en tinc prou amb el que llegeixo, però jo no llegiria alguns "clàsics de la literatura" com per exemple "El Quixot".

Anònim ha dit...

Anònim.
Sincerament durant els dia a dia no és que llegeixi cap llibre. De fet, m'agradaria fer-ho però els llibres que m'interessen són molt cars i això d'anar a una biblioteca a demanar-ne un no m'agrada gaire. Tot i això m'agraden els llibres de novel·la romàntica juvenil o si no, d'intriga. De tant en tant, em llegeixo alguns articles que els pares em diuen que són interessants del diari. Durant la setmana potser el que més llegeixo són articles de la pàgina d'adolescents.cat. Dels llibres que recomana l'escola no gaires m'agraden ja que els temes dels quels quals tracten no són del meu gust. Com ja he dit abans m'agradaria poder llegir a l'escolta els llibres de novel·la romàntica juvenil com ara el de 'Buenos días, princesa'. Els típics clàssics de la lectura, només men'he llegit un i en tic més que suficient com per saber que tampoc són del meu gust.

Anònim ha dit...

Nosaltres no llegim gaire. Quan llegim tenim més interès pels llibres que pels còmics, la veritat es que hauríem de llegir més, ja que és molt important perquè ens proporciona cultura, més vocabulari, etc. Hi ha hagut alguns llibres de l'escola interessants, però ens agraden llegir més per el nostre compte, com per exemple adolescents.cat.

Ana Salas i Alba Martínez