UNA EXPOSICIÓ A LA BIBLIOTECA CAN FABRA

Com heu pogut comprovar en alguns dels articles del meu bloc, arremeto de tant en tant contra la poca inversió i el poc compromís cultural de les institucions i el govern del nostre país. És ben cert, però, que no tot és nefast en política cultural i en promoció de la lectura, i una bona mostra d’això és la inversió que des de fa un temps s’està fent en les biblioteques que pertanyen a la Diputació de Barcelona. A part de fer créixer el volum de llibres per consultar i poder endur-se a casa, s’ha apostat per potenciar les biblioteques com a centres de cultura amb tot un seguit d’activitats i de serveis eficients.
Una d’aquestes biblioteques modèliques és la Ignasi Iglésias-Can Fabra, situada al carrer Segre del barri de Sant Andreu de Barcelona, en una monumental nau d’estil escocès de l’antiga fàbrica Fabra i Coach. Consta de molt espai, d’una oferta cultural extensa i d’uns treballadors emprenedors i imaginatius, que ens han preparat una excel·lent exposició sobre escriptors i escriptores andreuencs (“que viuen, han viscut al barri o bé hi estan molt vinculats culturalment”, com anuncia el tríptic que presenta la mostra). L’exposició, titulada Els i les nostres escriptors/es. Llibres, notes biogràfiques i curiositats, permet al visitant endinsar-se en l’obra i la vida de 35 escriptors i escriptores de tots els gèneres i temàtiques, i recórrer de passada totes les sales de la biblioteca d’una manera amena. En cadascun dels racons on figuren els escriptors i escriptores hi ha una biografia, la ressenya de la seva obra i un objecte ─una gran idea!─ que ell mateix ha triat com a element d’inspiració.
M’atreviria a dir que es tracta d’una mostra d’autors del barri brillant i imaginativa, feta amb una passió que demostra que amb poc pressupost i una mica d’amor per la lectura es poden fer grans coses. Felicitats i que molts n’aprenguin!



Els escriptors i les escriptores són els següents:


Manuel Álvarez Raigada, Maria Teresa Azcon Ariño, Xavier Basiana, Jaume Benavente, Jordi Bernet, Bartolomé Bioque Aguilar, Joan Constants i Aubert, Jaume Copons, Manuel del Moral Quesada, Albet Estengre i Martí, Feliu Formosa, Ceferino Galán, Núria Gispert, Luis Gutiérrez Maluenda, Maria Pilar Ibern Garcia, Jorge Larena Castejón, Maite León Cortés, Maria Teresa Mangas, Mercè Masnou i Ferrer, Toni Montesinos Gilbert, Miquel-Lluís Muntané, Maruja Murcia Durán, Ramony Núñez Vega, Joan Pallarés, Agustí Pujol Martínez, Jordi Rabassa Massons, Ramón Ribó, Ricard Ripoll Villanueva, Joan Sanjuan i Esquirol, Pilar Sifas Obiol, Anna Vila, Josep M. Vilarrúbia i Estrany, Pau Vinyes i Roig, Javi Araguz

1 comentari:

GM Newgrange ha dit...

M'ha agradat molt veure el teu comentari.
Sóc una de les autores que viu al barri i crec que és una iniciativa excel·lent i que ja hi ha altres biblioteques interessades en aquest projecte que, com bé dius, no és pas molt costós i llueix molt.
Una manera com altra d'acostar el públic als autors i a les autores amb els que es pot creuar anant a comprar o a passejar pel barri.
Ja he felicitat personalment a tot el personal de la biblioteca involucrat i esperem que segueixin fent feina amb tantes ganes, il·lusió i imaginació.