SHERLOCK HOLMES I EL BLOC "ARSCIENTIFICUM"

Sir Arthur Conan Doyle va deixar una empremta inesborrable en el panorama de la literatura detectivesca. La sèrie de quatre novel·les i cinquanta-sis relats en què el detectiu Sherlock Holmes és el protagonista és un exemple més de la relació entre literatura i ciència, que comentava en un article anterior (vegeu "Literatura i ciència, una barreja suggerent", dins la secció Literatura i ciència). Holmes, amb la seva lupa i bones dosis d'anàlisi, aplica l'observació i el mètode científic de la inducció per resoldre els casos que se li plantegen.
Doncs bé, Enric Roig, professor de biologia l'Escola Mare de Déu de Núria, al seu bloc Arscientificum (http://gaia-eureka.blogspot.com/), relaciona les ciències i el famós detectiu a la secció "Tot seguint Sherlock Holmes". S'hi plategen casos relacionats amb la medicina que podeu investigar, talment fóssiu Sherlock Holmes, per arribar a un bon diagnòstic del pacient. Aquesta secció parteix d'uns articles que La Vanguardia publicava en un suplement de ciències que sortia cada divendres als anys 90. Si voleu ser uns bons investigadors i passar una estona entretinguda, animeu-vos-hi, que la proposta és engrescadora!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

El blog Arscientificum em sembla molt interesant, ja que els temes que estan relacionats amb la ciencia m'interessen molt i crec que els articles són bons.

Anònim ha dit...

Per mi aquet blog de literatura i ciència,una barreja suggerent, esta bé ja que parla de ciència i la ciencia és molt important per al nostre planeta.I per sort a ell sabem moltes coses que no sabiem.

Anònim ha dit...

Hola Ricard!

Està molt bé el blog aquest de l'arscientificum!

Es molt interesant la barreja entre literatura i ciencia!

Bon nadal!