LES VUVUZELES, ENEMIGUES DEL SILENCI

Avui no us recomano una poesia ni una novel·la, ni res de semblant, sinó un article signat per Boada&Palmer ahir dimarts 6 de juliol a l'Avui. Porta per títol un mot que gràcies al caràcter omnipresent del futbol és moda aquests dies de calor sufocant: Vuvuzeles. Sé que a molts de vosaltres, fidels seguidors d'aquest bloc, us agrada amb passió el futbol. Tanmateix, potser estareu d'acord -si no és així feu-m'ho saber, com sempre us n'estaré molt agraït-que tots plegats en fem un gra massa. La política i l'ecomonia se serveixen d'aquest esport que mou masses per vehicular idees i embutxacar-se calers. I apa, som-hi tots a seguir la pilota. Boada&Palmer a l'esmentat article hiperbolitzen el seu descontentament tot afirmant que "la humanitat només assolirà un grau notable de civilització quan aconsegueixi abolir, després dels toros, esclar, el futbol". Potser és exagerat, obvi, però segur que amb unes dosis menys de comentaris futbolístics faríem cas d'altres coses que massa vegades passen desapercebudes. I segueixen rotundament: "A totes les cafrades que acompanyen aquest esport hi hem d'afegir ara la bogeria de la vuvuzela. Un so infernal que ha inflamat l'ambient durant tot el dia al Mundial de Sud-Àfrica." Estic d'acord que tan sols faltava que el futbol s'afegís a la moda de contaminar acústicament els qui voldrien viure amb tranquil·litat. Hi ha massa soroll pertot arreu, i ara només faltarà que el so de les vuvuzeles envaeixin una ciutat com Barcelona que ens està deixant sords a tots.

7 de juliol de 2010

3 comentaris:

Guillermo ha dit...

Hola Ricard!

Estic en part d'acord amb el que poses en l'article, ja que les vuvuzeles han provcat molts mals de cap durant el mes en que es va celebrar el mundial; però jo no crec que el fútbol s'hagi de prohibir, perquè a molta gent li agrada, i crec que cadascú es lliure de veure el que vulgui, crec jo.
Per altre banda destaco que si les vuvuzeles han de fer que el barça guanyi mundials i eurocopes, endevant amb elles per molts mals de cap que provoquin... Perdó m'he equivocat no és el barça sinó la selecció española, haha!

Ens veiem el dia 7, espero que hagi anat bé l'estiu!


Guillermo!

Mariote^^ ha dit...

Tenint en conté que el teu article diu la vritat, jo tampoc estic bastant d'acord, el fútbol no es tindria que prohibir, perque moltes persones, incluida jo, els hi agrada el fútbol. Encara que hi faigi soroll una vuvuzela però, a vagades va bé escoltar-la perque es signa de animar,i això per els juadors és una motivació que els hi dona el públic. Tot i que produeix mal de cap.

senyoreta x ha dit...

hola Ricard!

Jo no n'estic d'acord amb el article,jo opino que el futbol es un esport que ens defineix,que sempre ens ha motivat,encara que l'unic que fan es anar darrere d'una pilota, pero no hi ha res millor que quedar amb els amics i fer el boig per una xorrada com aquesta. I opino que mereix la pena fer aquets sorrolls d'alegria.