QUÈ PUC FER AQUESTES FESTES?

Segurament que més d'un cop us heu fet aquesta pregunta. En l'article anterior us recomanava llibres per llegir aquestes vacances. Ara us apuntaré activitats que potser us agradaran. Algunes tenen, directament o indirecta, alguna relació amb el món de la literatura i la llengua. D'altres, no tant.
1. Fòrum de literatura juvenil. Els webs sobre literatura també poden ser divertits. Per què no proveu a entrar a la pàgina Què llegeixes? Gent de totes les edats proposen lectures ben diverses i jocs per a passar l'estona. I si us agraden els clàssics, la pàgina Libro Total us permet llegir-los i si esteu una mica mandrosos, n'hi ha algun que podeu sentir-lo per mitjà d'una audició.

2. Fer de germans grans durant els dies de festes pot ser gratificant. Podeu portar els vostres germans i germanes petits a les biblioteques de Barcelona perquè durant el mes de desembre continua el cicle Sac de rondalles. Narradors i rondallaires els introduiran en un món de fantasia i vosaltres també podreu fer volar la imaginació.

3. Si us voleu sentir alguns dels Tres reis d'Orient i teniu a la prestatgeria algun llibre que ja heu lllegit més d'un cop o us en voleu desfer perquè no us ha agradat gaire, el podeu portar a algunes bilbioteques de Barcelona. Les biblioteques següents -entre d'altres- recullen entre el 19 de desembre i el 5 de gener llibres infantils i juvenils: Sagrada Família, Vapor Vell, Francesca Bonnemaison, Mercè Rodoreda, Ignasi Iglesias -Can Fabra.

4. Voleu lliscar per una pista de gel? A Catalunya ho podeu fer en diversos llocs. Uns exemples: a la plaça de Catalunya, de Barcelona; a la plaça Porxada, de Manlleu.

5. La paraula monestir pot semblar avorrida. Però un monestir és un edifici d'una gran bellesa i on es respira una gran tranquil·litat. Si convenceu als vostres pares i mares, podríeu anar al monestir tibetà del Garraf. Els monjos que se n'encarreguen proposen una visita guida, on es mostren les sales patrimonials i també una col·lecció d'art i cultura tibetana. Si us sembla massa lluny, podeu anar al monestir de Pedralbes.

6. I què me'n dieu, d'anar al cinema? Per festes sempre és una bona opció. Dues recomanacions. La primera, Tintín, la millor versió que s'ha fet fins ara de l'heroi d'Hergé. La segona, Arthur  Christmas, de Sony Pictures Animation, va adreçada a tots els qui per molts anys que tinguin consserven en un racó del cor un esperit nadalenc i infantil.

7. I al teatre? No hem de desaprofitar l'àmplia oferta que hi ha a la nostra ciutat. Cinc propostes entretingudes: El sopar dels idiotes, a l'Apolo; Pel davant i pel darrera, al Borràs, Forever young, al Poliorama, i Los Miserables; al Barcelona Teatre Musical, i Mag Lari-Splenda, al Tívoli.

PASSEU-VOS-HO MOLT BÉ I BONES FESTES!!!!!!!!!!!