LLIBRES PER A PASSAR UNES BONES FESTES DE NADAL

Les festes de Nadal són millors si s'aprofiten alguns moments per a llegir un bon llibre. Amb tota seguretat passareu bons estones i alguna cosa aprendreu. Les meves recomanacions són aquestes:

AVENTURES I MISTERI

* La princesa de llauna, de Philip Pullman: l'últim llibre d'una saga d'acció, aventura, misteri i fets inexplicables. Voleu fer-ne un tast?
* Les vídues d'Eastwick, de John Updike: elements sobrenaturals que continuen l'atmosfera de Les bruixes d'Eastwick, la primera part de la saga.
* L'illa misteriosa, de Jules Verne: un clàssic que continua aportant dosis d'acció i aventura.


REALITAT SOCIAL

* El diari taronja de la Carlota, de Gemma Lienas: cinquena entrega dels exitosos diaris d'una adolescent anomenada Carlota.
* Paraules emmetzinades, de Maite Carranza: un llibre amb el qual l'autor ha estat guardonada amb el Premio Nacional de Literatura Infantil i Juvenil del Ministeri de Cultura. Una novel·la de rerefons psicològic que tracta un tema tan dur com les agressions sexuals.
* La mort a vint-i-cinc anys, de Jordi Cervera: l'assassinat de la dona i el fill d'un famós jugador de bàsquet procedent de l'NBA és l'inici d'una novel·la trepidant i que enganxa des de la primera pàgina.

PER A AMANTS DE LA LECTURA

* Ombres en la nit, de Ferran Torrent: una trama trepidant a l'estil d'un autor valencià que cal reivindicar.
* Jo confesso, de Jaume Cabré: un dels gran títols de la temporada, escrit per un autor de prestigi internacional.
* El com del crim, d'Andreu Martín i Jaume Ribera: el detectiu Esquius torna a la càrrega. Una història que segueix la saga del detectiu més cèlebre, amb permís de Flanagan, d'aquests autors de novel·la negra.

ESPORT

* A prop de les estrelles de l'NBA, de Jordi Rovirosa: els secrets dels jugadors franquícia de la millor lliga de bàsquet.
* Córrer o morir, de Kilian Jornet: l’actual campió mundial de skyrunning, una de les proves físiques més dures del planeta, ens explica la seva filosofia de vida a través d'un diari revelador i contundent.

CUINA

* La cuina de Nadal: plats de festa, de diversos autors: un bon llibre per als qui al Nadal frueixen cuinant.
* Menjar per un euro, de Pep Nogué: el temps de crisi expliquen per què, entre altres raons, aquest llibre ja porta tres edicions.

CÒMICS

* El secret de l'Unicorn, d'Hergé: en l'any en què s'estrena la pel·lícula, escau llegir alguna de les històries de Tintín.
* Astèrix i els normands, René Goscinny i Albert Uderzo: un altre clàssic de la història del còmic. Els supervivents gals us faran passar una estona d'allò més divertida.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Què penseu del llibre "Cuina per un Euro" ? Si algú se l'ha llegit el recomana?

Gracies

Anònim ha dit...

Us recomano el llibre Crispetes per a la Norma Schweizer. L'argument tracta de què una noia de 12 anys, la Norma, ve a viure a Barcelona. Ella té la sida i la Mireia, la seva millor amiga la intenta ajudar...

senyoreta x ha dit...

Us recomano el llibre de La mà negre, tracta sobre un misteri que apareix a l'escola dels protagonistes,on passen uns extranys robatoris relacionats amb un antic compte que vivia a aquell poble.Un gran tresor descubriran aquets amics gràcies a un treball que han de preparar a l'escola per final de curs