L'OFICI DE PEP ALBANELL



Pep Albanell és gat vell, té ofici, i això és el que va demostrar fa uns dies en la xerrada amb els alumnes de 2n d’ESO de l’Escola Mare de Déu de Núria. El tema de la conversa era la novel·la Feines per treballar, que va publicar el 2004. De seguida, però, va deixar el llibre apartat i començà a explicar la seva vida. Retrocedí fins a la infantesa i contà com era de nen, els problemes que tenia a l’escola amb els companys, els regals que rebia per Nadal, com es va iniciar en la lectura i l’escriptura, la relació que tenia amb el llibreter de la vila. Partí de tres seqüències narratives que alternà amb habilitat narrativa, hi afegí unes gotes d’humor i de misteri i acabà arrencant els aplaudiments del públic. Us imagineu el que va fer? Tot el que explicà era mentida, confessà després de més d’una hora. O gairebé tot, perquè els elements dels quals partí per inventar-se una història sí que formaven part de la seva vida. El que va explicar, doncs, és com literaturitzar la pròpia vida, com partir de una experiència vital per escriure un conte. Fou una lliçó magistral que explica perfectament què és la literatura, que exemplifica la màgia de la creació. I que també resumeix Feines per treballar. Un deu, Pep.

5 comentaris:

Adrià Magallón ha dit...

Hola Ricard!
La xerrada va estar molt bé però a mi el llibre no hem va acabar d'agradar gaire!
Va estar molt bé, la historia literaturitzada sobre la seva vida!

Doncs bones vacances de setmana santa! I si no ens veiem demà feliç sant ricard!

Anònim ha dit...

Hola professor Ricard, la xerrada d'en Pep Abanell va estar bastant bé i en Pep hem va caure mot bé
però el llibre no era tan divertit com ell.
Que vagi bé!

Anònim ha dit...

Hola, Ricard!
A mi també em va sorprendre molt la història de la seva vida i la manera que tenia de narrar-la. L'autor el vaig trobar divertit i simpàtic, fins i tot una mica boig! La seva novel·la, però, no em va agradar tant, era bastant avorrida...
Adéu!
Martí Cano

Anònim ha dit...

Bon dia Ricard.
La xerrada que vam tenir amb en Pep Albanell em va sorprendre molt i també em va agradar, ja que va ser una sorpresa que no parlés del llibre. Era un home molt graciòs i amable.
Que passis un bon 3er trimestre!

Sergi Arola Latre

Anònim ha dit...

Bon dia professor, Ricard!
Doncs va ser molt divertida la xerrada que ens fa fer l'escriptor. Però el llibre no em va agradar. Encara que l'altre llibre "Dolor de Rosa", que he tingut oportunitat de llegir és boníssim!

Alba Teixidó