EL BÀSQUET COM A ENTRETENIMENT I METÀFORA

El bàsquet com a teló de fons és l'escenari de dues novel·les de gèneres ben diferents però escrites amb sobrietat i professionalitat. Jordi Cervera aposta per una novel·la policíaca clàssica a La mort a sis vint-i-cinc, que l'ha portat a guanyar la XVII edició dels Premis EDEBÉ en la modalitat de literatura juvenil. Hi narra un assassinat comès al vestidor de l'equip de bàsquet del DKV Joventut tot just després d'aconseguir la copa de la ULEB. Moments tensos, diners, jugadors de bàsquet i seguidors violents fan d'aquest novel·la un entreteniment apte no tan sols per als amants d'aquest esport.
La intenció de Pasqual Alapont és molt diferent a En la línia dels tres punts (Editorial Baula). El món de Vírgínia, una jugadora de bàsquet de dotze anys, s'ensorra quan els seus pares es divorcien. El bàsquet és un mirall per copsar la rebel·lia, l'amor, la frustració d'una noia que creia viure en una família perfecta, és la metàfora perfecta per analitzar els sentiments de la Virgínia, que té la pilota en la línia de tres punts per poder guanyar el partit a la vida.

1 comentari:

Roger Jariod ha dit...

Hola Ricard, he visitat la web de Jordi Cervera, hi trobo que conté masses fotografies ens les quals moltes m'han agradat bastant.
D'aquest dos llibres que has posat, el primer m'ha semblat molt divertit i potser me'l miraré.